Srpski skijaš Marko Vukićević spreman za veliki povratak


Za srpskog olimpijca Marka Vukićevića došao je trenutak povratka na sneg, koji je čekao dve godine, sve od nesrećnog pada i teške povrede na treningu spusta u švajcarskom ski-centru Zas-Fe.

Najbolji srpski skijaš, olimpijac i takmičar Svetskog kupa u brzim disciplinama, oporavio se posle više operacija desne potkolenice, pa se trenutno nalazi na treninzima na austrijskom glečeru Hintertuks.

Sada je povreda za mene prošlost, gledam u budućnost i nastavljam put do postavljenih ciljeva. Osećaji na stazi su veoma dobri, fizički sam vrhunski spreman jer sam sve vreme rehabilitacije imao svakodnevne kondicijske treninge“, rekao je srpski skijaš.

U glavi nemam strah niti bilo kakve prepreke, nadam se da ću vremenom i treninzima na snegu vratiti i skijašku formu na nivo na kojem sam bio pre povrede. Uslovi na Hintertuksu, koji se nalazi na 3.250 metara nadmorske visine, trenutno su odlični, niske temperature, utvrđena staza i dobra vidljivost. Srećan sam da sam se vratio na skije i imam veliku motivaciju da nastavim sa takmičenjima pod zastavom Srbije“, poručio je Marko Vukićević.

Marko Vukićević
foto: Ski savez Srbije

Tagovi