Kakve veze ima predsjednik HNS-a Marijan Kustić s Bosnom?


Vlatko Marković i Miroslav Blažević, godinama u različitim periodima bili su na čelnim pozicijama u hrvatskom nogometu.

Vlatko je uspješno, kao predsjednik vodio HNS, dok je Ćiro epitet “trenera svih trenera” zaradio bronzom s vatrenima na svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. I Davor Šuker je po “krštenici” Bosanac. Porijeklo mu je iz Livna. Šuker je bio predsjednik u selektorskom mandatu Zlatka Dalića, kada su “vatreni” osvojili srebro na mundijalu u Rusiji.

I sadašnji predsjednik HNS-a Marijan Kustić ima veze s BiH. Istina, ne po rođenju, ali ima jedan detalj, koji ga “veže” za BiH. Naime, prije desetak godina, kada se Kustić još “tražio” u nogometu, upisao je B i A program za trenera u Sarajevu.

Uspješno je odradio teoretski i praktični rad te zaradio A UEFA licencu. Kustić je stekao uvjete da polaže za Profi licencu. No, kako je u međuvremenu, postao predsjednik HNS-a “zaledio” je svoje trenersko usavršavanje.

-Istina, gospodin Kustić je u našem Centru za edukaciju “prošao” B i A program. Kakav je bio? Odličan! Vrlo korektan- prisjetio se Haris Jaganjac, nekadašnji prvotimac Sarajeva. Baš u to vrijeme Jaganjac je bio jedan od “nosećih stubova” Centra za edukaciju. Brojni ga treneri smatraju jednim od najstručnijih ljudi u bh. nogometu.

Kustić je jedan od stotine trenera koji su prošli sarajevsku trenersku školu. Nikad se ne zna, možda se jednog dana u Sarajevo vrati sa selektorskim ambicijama. Ili predsjedničkim. Tko ne bi poželio takvog znalca i kapitalca.

R. S.

Foto: HNS