Budva je spremna za EP, bokseri iz Crne Gore žele medalje


Sve je spremno sa bokserski spektakl u Budvi, koja će drugi put uzastopno biti domaćin šampionata Evrope za mlade. Ugled Crne Gore braniće osam boraca, šampionat počinje 15. i traje do 24. oktobra.

U borbe za pobedničko postolje, kada je Crna Gora u pitanju, upustiće se Bojana Gojković (do 57 kilograma Budva), Tomislav Đinović (do 57, Zlatičanin), Luka Gačević (do 60, Bijelo Polje), Nikola Radenović (do 63, Budva), Damjan Liješević (do 67, Budva), Đorđe Smolović (do 71, Bijelo Polje), Marko Mijović (do 80, Podgorica) i Đorđe Lainović (do 92 kilograma, Podgorica).

BK Budva

Budva je i prošle godine bila domaćin Evropskog prvenstva za mlade, a crnogorski bokseri su osvojili četiri medalje. Posle dve zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji, zlato je u konkurenciji za mlade osvojila Bojana Gojković.

Petar Liješević je posle bronze na juniorskom prvenstvu Evrope, osvojio zlato. Do bronzanih odličja stigli su Miloš Krasnići i Nina Radenović. Između dve smotre najboljih mladih boksera Evrope, Petar Liješević je na Svetskom prvenstvu za mlade osvojio srebrnu medalju.

Tagovi